هدف استفاده از تکنولوژی BIM انتقال صحیح اطلاعات و خواسته های مالکین پروژه به تیم طراحی ، از تیم طراحی به تیم ساخت و در نهایت از تیم ساخت به بهره بردار می باشد به صورتی که اهداف اولیه و نهایی هیچ یک از اعضای تیم دچار نقصان و انحراف نگردد.
شبیهسازی کلیه فرآیند ساخت و طراحی در یک محیط مجازی توسط مفهوم BIM و ابزارهای مربوط به آن قابل انجام است؛ شبیهسازی که باعث میشود کلیه فرآیند آن در یک محیط دیجیتالی قابل بررسی و واکاوی بوده و قبل از هرگونه اشتباه مخاطرهآمیز و هزینهبردار، مقدار و میزان آنها را به حداقل ممکن برساند. مشخصات شش گانه یک مدل شبیهسازی شده که بتواند اهداف ما را در دستیابی و استفاده در تکنولوژی BIM تامین نماید به شرح زیر میباشد :
دیجیتالی باشد؛ حجمی (سه بعدی) باش؛ قابل اندازهگیری، دارای بعد و پارامتریک باشد (Measurable And Parametric)؛ جامع و فراگیر باشد؛ قابل دسترس برای کلیه عوامل دخیل در پروژه باشد؛ بادوام و پایدار در تمام فازهای پروژه باشد.
کاربرد های تکنولوژی BIM
تکنولوژی BIM به عنوان یک مفهوم و روش نوین در کل چرخه حیات یک پروژه مورد استفاده قرار میگیرد، از مرحله مطالعات اولیه و امکان سنجی پروژه تا نهایتا مرحله تخریب یک پروژه میشود از تکنولوژی BIM استفاده نمود. یکی دیگر از جذابیتهای تکنولوژیBIM ، قابلیت تولید مدل های 4 بعدی (4D) میباشد. بدین صورت که با اضافه نمودن فایلهای مدیریت پروژه ای و اختصاص فعالیتها به المانهای مختلف در مدلهای سه بعدی، این تکنولوژی را وارد حیطه مدیریت پروژه و ساخت نمود.
هشت مزیت اصلی مدلسازی ساختمان با روش بیم (BIM) که سبب استفاده از این تکنولوژی در پروژههای صنعتی و ساختمانی توسط پیمانکاران و مجریان تاسیسات مکانیک و برق ساختمان شده است، به قرار زیر است:
نرم افزارهای و اپلیکیشنهای مختلف و همسو با BIM تولید شده و در حال پیشرفت میباشند که در زیر به برخی از معروفترین آنها اشاره میشود: